Regionale Motorrijvaardigheid Training (RMT)

Echte motorkenners weten het al jaren: met alleen het A-rijbewijs ben je er nog niet. Er komt veel meer bij kijken voordat je jezelf een ervaren motorrijder kunt noemen.

De Regionale Motorrijvaardigheid Training (RMT) wordt door een KNMV rijinstructeur met een speciale aantekening RMT instructeur gegeven. Het bijzondere is dat deze cursus veelal bij een rijschool in je eigen vertrouwde omgeving gevolgd kan worden.

Geen rijles

De RMT is zeker geen rijles zoals die bij de gewone opleiding voor het rijbewijs wordt gegeven. Het is een speciaal ontwikkelde cursus om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren, waardoor je op een veilige manier meer plezier zult beleven aan het motorrijden..

Ochtendprogramma

• Het ochtendprogramma staat in het teken van gevorderde voertuigbeheersing. Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor de kijktechniek. Verder komen onderwerpen als noodstop, uitwijken en keren in een beperkte ruimte aan bod.

Middagprogramma

• Het middagprogramma richt zich op de openbare weg, waar diezelfde kijktechniek als in het ochtendprogramma weer onder de loep wordt genomen. Kijken en waarnemen is één van de meest belangrijke basisvaardigheden met betrekking tot veilig motorrijden. De instructeur observeert hoe je anticipeert en of de goede positie op de weg wordt ingenomen. Hij kijkt ook of de snelheid voor de bocht goed wordt aanpast en op de juiste manier wordt benaderd en ingestuurd.

Deelname

De eendaagse RMT-cursus is een stevige training die je samen met twee andere cursisten volgt. Een uitgelezen mogelijkheid dus om je met vrienden of kennissen aan te melden!